Seharusnya Larangan Jualan Emas Wow

Update: Newsweek kini telah menukar judul artikelnya yang tidak lagi berpendapat bahawa China melarang WoW Gold Farming.

Berita http://www.wowgoldmy.com/

Beberapa jam yang lalu, rencana tentang larangan kerajaan China di WoW Gold Pertanian disebarkan di web. Artikel pertama di Newsweek mendakwa bahawa China telah melarang pertanian emas, tapi ketika benar-benar membaca artikel yang mengatakan pemikiran yang berikut:

Sebuah mata wang virtual sangat popular di China, yang disebut "QQ"-mata wang, suatu bentuk kredit virtual yang disediakan oleh Tencent

Dan kemudian:

The [China] Kerajaan membenarkan larangan perdagangan mata wang virtual sebagai cara untuk mengelakkan perjudian haram dan aktiviti haram sejenis.

Jadi, kesimpulan peribadi saya ialah bahawa larangan tersebut kerana itu hanya sekitar QQ-mata wang, dan tidak sama sekali tentang industri Gold WoW. Hal ini tidak lebih dari berputar sebuah heading untuk sebuah artikel tentang undang-undang yang tidak benar-benar sangat kontroversi selepas semua. QQ mungkin akan digunakan untuk pergi berkeliling undang-undang anti-judi dari China di kali, namun emas WoW tidak.
WoW Gold News